6 porcií cca 2,5 hod.
INGREDIENCIE:
- 1,5 kg veľkých zemiakov
- 7 ks vajíčka
- 0,5 kg čabajská čípoš klobáska
- 0,3 kg syr Gouda
- 0,25 l kyslá smotana 16%
- 0,25 l šľahačková smotana 33%
- 0,10 l šťava z kyslých uhoriek + šťava zo zaváraných Jalapeňo papričiek alebo iného Zmixu
- 1 ČL Chilli pasta - papriková Jalapeño 2p
- 1/2 ČL soľ ( podľa chuti )
- 1/2 ČL vegeta ( podľa chuti )
POSTUP PRÍPRAVA:
Do hrnca si dáme variť všetky zemiaky v šupke kým nebudú mäkké - cca 20-30 min. Skúšame vidličkou tvrdosť. Do druhého hrnca si vložíme 6 ks vajíčok ( jedno necháme do zálievky). Varíme na tvrdo 12 minút. Keď máme zemiaky a vajíčka uvarené, necháme ich vychladúť. Potom očistíme. Čabajskú palivu klobásku, uvarené zemiaky a vajíčko na tvrdo nakrájame na kolieska ukladáme na plech alebo na jenskú misu. Ja dávam prvé zemiaky, klobáska, vajíčko a končím zemiakmi. Pripravíme si zálievku - zmiešame kyslú smotanu, sladkú smotanu, 1 surové vajíčko, šťava z uhoriek a Jalapeňa, soľ, vegeta, Jalapeňo pasta. Dobre rozmiešame a vylejeme na poukladané vrstvy. Na vrch posypeme nastrúhaný syr. Zemiaky prekryjeme alobalom alebo druhým plechom a pečieme na 200 °C cca 30 minút. Potom zemiaky odokryjeme a cca na15 minút zapečieme na režíme s ventilátor. Zemiaky kontrolujeme aby boli pekné zlatisté. Podávame s kyslými uhorkami a s naším zaváraným Jalapeňom
MŇAM Dobrú chuť :)