Francúzke zemiaky / rachotkrumple :) /

 

 

6 porcií      cca 2,5 hod.

INGREDIENCIE:

  • 1,5 kg             veľkých zemiakov
  • 7 ks                 vajíčka
  • 0,5 kg             čabajská čípoš klobáska
  • 0,3 kg             syr Gouda
  • 0,25 l              kyslá smotana 16%
  • 0,25 l              šľahačková smotana 33%
  • 0,10 l              šťava z kyslých uhoriek + šťava zo zaváraných Jalapeňo papričiek alebo iného Zmixu
  • 1 ČL               Chilli pasta - papriková Jalapeño 2p
  • 1/2 ČL            soľ ( podľa chuti )
  • 1/2 ČL            vegeta ( podľa chuti )

POSTUP PRÍPRAVA:

Do hrnca si dáme variť všetky zemiaky v šupke kým nebudú mäkké - cca 20-30 min. Skúšame vidličkou tvrdosť. Do druhého hrnca si vložíme 6 ks vajíčok ( jedno necháme do zálievky). Varíme na tvrdo 12 minút. Keď máme zemiaky a vajíčka uvarené, necháme ich vychladúť.  Potom očistíme. Čabajskú palivu klobásku, uvarené zemiaky a vajíčko na tvrdo nakrájame na kolieska ukladáme na plech alebo na jenskú misu. Ja dávam prvé zemiaky, klobáska, vajíčko a končím zemiakmi. Pripravíme si zálievku - zmiešame kyslú smotanu, sladkú smotanu, 1 surové vajíčko, šťava  z uhoriek a Jalapeňa, soľ, vegeta, Jalapeňo pasta. Dobre rozmiešame a vylejeme na poukladané vrstvy. Na vrch posypeme nastrúhaný syr. Zemiaky prekryjeme alobalom alebo druhým plechom a pečieme na 200 °C cca 30 minút. Potom zemiaky odokryjeme a cca na15 minút zapečieme na režíme s ventilátor. Zemiaky kontrolujeme aby boli pekné zlatisté. Podávame s kyslými uhorkami a s naším zaváraným Jalapeňom 

MŇAM Dobrú chuť :)