1 porcie cca 1 hodina
INGREDIENCIE:
- 1 ks kuracie prsia
- 1/3 ČL soľ
- 1/2 ČL vegeta
- 2 štipky čierne korenie
- 1 ČL škrobová múčka
- 1 PL sójová omáčka
- Čípoš Laci Mini mlynček Scotch Bonnet Orange
- slnečnicový olej
- 100g ryžové rezance
- 1/2 mrkva
- 1ks červená paprika JALAPENO / zavárané JALAPENO
- 1 ks jarná cibuľka
- 2 hrste kapusty (nakrájanej na rezance)
- 1 hrsť kešu orieškov
- 1 PL zázvor (nakrájaný na drobno)
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ks vajíčko
POSTUP PREDPRÍPRAVA:
Kuracie prsia nakrájame na rezance – hrúbka niečo medzi 0,5 – 1 cm. Pridáme soľ, vegetu, škrobovú múčku (1 ČL kopcom), chilli podľa chuti (ja som použil asi 5-6 otočení) a sójovú omáčku – cca 1 – 1,5 PL. Všetko premiešame a odložíme.
Mrkvu, papriku a kapustu si nakrájame na rezance. Kapusty bude cca 2-3x viac ako mrkvy a papriky dohromady. Zázvor nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme, a jarnú cibuľku nakrájame na plátky aj s cíbikmi. Vajíčko si rozmiešame v miske.
POSTUP PRÍPRAVA:
Ryžové rezance namočíme do vlažnej vody na cca 3 – 4 minúty. Potom ich dáme na 3-4 minúty do vriacej vody. Vyberieme a ochladíme studenou vodou aby sa nelepili. Odložíme do hrnca, roztiahneme ich po celom dne hrnca.
Na veľkej panvici si rozpálime trochu oleja, a osmažíme kuracie prsia – cca 5-6 min, spočiatku sprudka na silnom ohni, potom môžeme ubrať.
Kuracie prsia odložíme a na oleji čo zostal osmažíme (pred chvíľkou uvarené) ryžové rezance s trochou sójovej omáčky. Opäť odložíme.
Na panvicu pridáme trochu slnečnicového oleja a osmažíme na ňom zázvor a pretlačený cesnak (cca pol minútky – nech začne voňať). Pridáme už osmažené kuracie prsia, zvyšnú zeleninu, kešu, trochu sójovej omáčky a 3-4 minúty restujeme. Pridáme ryžové rezance, dobre premiešame, pridáme vajíčko, opäť chvíľu premiešame, príp. dosolíme, dokoreníme a môžeme podávať.
Dobrú chuť! ????